HGOP, pijnacker
z website 1.1 hervormde toren

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.2 rk kerktoren

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.3 witte huis

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.4 1647

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.5 cjmv

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing “Molens in Pijnacker”, door het Hip.

10 mei 2023 - 20:00 - 22:00

Op woensdag 10 mei 2023 organiseert het Historisch Genootschap Oud Pijnacker een lezing met de titel “Zo gaan de molens, de molens, de molens”.

In het verleden stonden er dertien windmolens en één korenmolen in Pijnacker. Van deze grote rijkdom is weinig overgebleven, een halve molen aan de Noordeindseweg en een halve molen aan de Molenlaan is alles wat er nog rest én natuurlijk de verhalen en foto’s van deze polderreuzen. Op woensdag 10 mei kunt u er meer van horen en zien. We laten alle molens de revue passeren en vertellen over de locaties, wat voor soort molens het waren, wat het doel ervan was enzovoort.

Daarnaast hoort u over plassen en polders, veen en droogmakingen, Bosman en Hertog en nog veel meer interessante weetjes. De leden van het HIP zijn geen kenners, maar hebben zich wel verdiept in het onderwerp, zodat er weer een mooie lezing is samengesteld met daarnaast een tentoonstelling met vele foto’s in het Historisch Informatie Punt.

Tenslotte: heeft u voorwerpen of foto’s die te maken hebben met de Pijnackerse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze in bruikleen aan ons afstaan. Leden van het HIP zijn elke zaterdag aanwezig in de bibliotheek van 11.00 uur tot 13.00 uur.

De aanvang van de avond is 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open. De presentatie wordt verzorgd door de leden van het Historisch Informatie Punt (HIP). Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen slechts € 5,00.

Gegevens

Datum:
10 mei 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek Pijnacker
Julianalaan 47
Pijnacker,
+ Google Maps