HGOP home
Komende activiteiten
Lezingen HGOP
HIP informatiepunt
Oude ansichtkaarten
Foto's oud Pijnacker
Geschiedenis
De vereniging HGOP
Lid worden / contact
Interessante links

Historisch Informatie Punt

Het Historisch Informatie Punt (HIP) is gevestigd in de bibliotheek aan de Julianalaan in Pijnacker.

Een team van HGOP'ers:

- organiseert iedere vier maanden een tentoonstelling over een ander facet van de geschiedenis van Pijnacker.

- is op zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur in de bibliotheek aanwezig om bezoekers informatie te geven.

- beheert het HGOP-archief en de collectie.


 

 

Heb je materialen die bruikbaar zijn voor de komende tentoonstellingen en wil je die uitlenen, dan kan je contact opnemen met het HIP: hip.hgop@gmail.com

                 

Heb je typische, antieke of unieke voorwerpen/documenten of foto's/films etc. die te maken hebben met de historie van Pijnacker en wil je dat die voor de toekomst zorgvuldig bewaard worden, dan kan je die schenken aan het HGOP. Door onze tentoonstellingen zorgen wij ervoor dat andere Pijnackernaren er kennis van kunnen nemen!

 

Ook buiten de openingsuren van het HIP ben je van harte welkom aan de leestafel in tentoonstelling. Deze leestafel is dé ontmoetingsplek voor geïnteresseerden in de geschiedenis van Pijnacker. Je kunt er koffie drinken en een gesprekje aanknopen met andere aanwezigen. Op het LCD scherm worden permanent oude foto's en films getoond van oud Pijnacker.

 

Het uitvoerige archief van het HGOP wordt beheerd door het team van het HIP. Het oude archief van de gemeente Pijnacker is in te zien bij het gemeentearchief Delft. 

 

Als je vragen hebt over de geschiedenis van (inwoners van) Pijnacker dan kun je het beste langskomen tijdens de openingsuren van het HIP op de zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur. Eventueel kun je je vragen ook per e-mail richten aan het HIP: hip.hgop@gmail.com

 

 

 

 

 

Het Historisch Informatiepunt is geopend tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

to Top of Page

HGOP | hgop.pijnacker@gmail.com