HGOP, pijnacker
z website 1.1 hervormde toren

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.2 rk kerktoren

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.3 witte huis

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.4 1647

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

z website 1.5 cjmv

HGOP Brengt geschiedenis dichtbij!

Vrijwilligers-vacatures

Vrijwilligers-vacatures

 

Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker heeft ruim 300 leden en heeft tot doel onderzoek te doen naar de historie van Pijnacker en kennis over de historie van Pijnacker te verspreiden. Dat doen wij door jaarlijks acht lezingen te organiseren en twee tentoonstellingen in te richten. De tentoonstellingen zijn te zien in het Historisch Informatie Punt in de Bibliotheek aan Julianalaan
Dit doen we met 12 actieve vrijwilligers, maar er is zeker werk voor meer vrijwilligers!
Als je interesse of vragen hebt; stuur een mailtje naar Paul van Winden: hgop-pijnacker@gmail.com.

Op dit moment zoeken we met name:

 

Vrijwilliger communicatie/PR

• Wij zoeken een vrijwilliger die voor onze acht lezingen per jaar de uitnodigingen aan de leden opstelt, zorgt voor plaatsing van de uitnodiging in de Telstar en andere regionale bladen, de uitnodiging ook digitaal plaatst in bijvoorbeeld Telstar online en eventueel soms een verslag van de bijeenkomst voor de Telstar schrijft. Ook als je één van deze onderdelen wilt doen zijn we blij!
• Bijzonderheden: Indien gewenst kunnen de twee bestuursvergaderingen per jaar bijgewoond worden. Aan het takenpakket kan desgewenst ook de social media worden toegevoegd.

 

Lid van team historische tentoonstellingen

• Samen met 6 andere vrijwilligers onderzoek doen naar de Pijnackerse geschiedenis en tweemaal per jaar, in mei en november, een tentoonstelling en een thema-avond organiseren in het Historisch Informatie Punt (HIP) in de Bibliotheek aan de Julianalaan.
• Werkzaamheden: In teamverband voorbereiden van twee historische tentoonstellingen per jaar. Zowel het meedenken over het Pijnackerse onderwerp, het selecteren en voorbereiden van de inhoud, het maken van bijschriften, het medebepalen van de opzet als ook het opbouwen en afbreken van de tentoonstelling.
Je neemt deel in een gezellig en enthousiast team!
• Werktijden: Het team werkt wekelijks enkele uren op de donderdagmiddag in de Bibliotheek aan de Julianalaan.
• Profiel: Interesse in de geschiedenis is noodzakelijk, kennis van de Pijnackerse historie is mooi meegenomen.

 

Bestuurslid HGOP

• Het gezellige bestuur van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker bestaat momenteel uit 3 personen en is op zoek naar uitbreiding met een algemeen bestuurslid.
Er zijn twee bestuursvergaderingen per jaar en een ALV.
• Interesse in de geschiedenis van Pijnacker is uiteraard fijn maar niet noodzakelijk. Dat laatste geldt ook voor het bijwonen van de acht lezingen en het bezichtigen van de twee tentoonstellingen die we organiseren.
• Werkzaamheden: tweemaal per jaar vindt er een bestuursvergadering plaats en eenmaal een Algemene Leden Vergadering. De meeste bestuursleden doen ook andere taken voor de vereniging. Dit is echter niet noodzakelijk.
• Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die: geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Pijnacker en in het besturen van een vereniging.